Зовът на Кобзон: Русия е загубила цяла въздушнодесантна бригада във Волчанск

Офанзивата на Русия в района на Харков се превръща в кървава баня за руските войски

Руски окупатори, руски военни
Руски окупатори, руски военни Източник: Telegram

Украинските защитници вероятно са победили елитната руска 83-а въздушнодесантна бригада във Волчанск, Харковска област, пише Forbes. "Офанзивата на Русия за Деня на победата се превръща в кървава баня... за руските войски", се казва в публикацията.

 

Отбелязва се, че тя (офанзивата) може да е била насочена към превземане на широка и дълбока територия с цел приближаване на тежката артилерия до Харков или дори настъпление към самия град. "Нито едното, нито другото се случи. Няколко седмици след началото на офанзивата на 9 май около 30 хиляди руски войници бяха блокирани в град Волчанск, само на няколко километра южно от границата", пише изданието.

 

Съобщава се, че остатъците от 83-а въздушнодесантна бригада на руската армия да сса се оттеглили от Волчанск след скъпоструващи им триседмични битки - за да възстанови боеспособността си поради големия брой жертви и огромния брой, които отказват да се бият.

 

"Ако бъде потвърдено, това ще бъде сериозна загуба за новата руска северна групировка войски, която включва около седем полка и бригади. И загубите на руснаците във Волчанск могат да станат много по-големи, тъй като оцелелите, които са цял батальон - а това са стотици военнослужещи - са блокирани в химически завод в центъра на Волчанск", се казва в статията.

 

Посочва се, че 83-а въздушнодесантна бригада е или по-скоро някога е била елитно подразделение, защото днес от нея не е останало много. През пролетта тази бригада участва в боевете за Часов Яр.

Още от "Светът"

Русия е загубила в Украйна над 8 000 танка, запасите й приключват, задава се критична ситуация

Според Майкъл Герстад, военен аналитик, Русия все още има на склад около 3200 танка. "Но огромната част от тях са в лошо състояние и изискват значителни ремонти", каза той

Прочетете повече прочетете повече

Иран вече е монтирал четири от осемте си нови инсталации от центрофуги за обогатяване на уран, сочи доклад на МААЕ

Техеран е оповестил по-рано този месец, че ще приведе бързо в действие инсталации в подземния си комплекс за обогатяване на уран в иранското селище Фордо

Прочетете повече прочетете повече

САЩ, Израел и Украйна се договарят да прехвърлят до осем системи "Пейтриът" на въоръжените сили на Украйна

Това показва промяна в отношенията между Израел и Русия, напрежението между които възникна поради подкрепата на Москва за палестинската терористична групировка "Хамас"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени