Атанас Мангъров стана сътрудник на ''Възраждане'' в парламента

Доцентът ще съветва депутатите от "Възраждане" в областите "Здравеопазване" и "Медицина"

Костадин Костадинов и Атанас Мангъров
Костадин Костадинов и Атанас Мангъров

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров е новият нещатен сътрудник на партия "Възраждане" в 49-то Народно събрание. Това показва справка в сайта на парламента.

 

Доц. Атанас Мангъров е нещатен сътрудник на Възраждане
Доц. Атанас Мангъров е нещатен сътрудник на Възраждане Източник: Скрийншот/сайт НС

Сближаването между инфекциониста и "възрожденците" датира от разгара на пандемията срещу COVID-19. Лекарят, който по това време беше шеф на COVID сектора в Инфекциозна болница, беше представител на партията в работна група, която трябваше да провежда редовни срещи с представители на Министерството на здравеопазването.

 

Поводът бяха ограничителните мерки, носенето на предпазни маски и ваксините срещу коронавируса. След като първият опит завърши с провал, срещите бяха преустановени, но доц. Мангъров често можеше да бъде забелязан на протестите на "Възраждане" срещу COVID мерките.

 

Сега той ще трябва да съвместява парламентарната дейност с работата си като началник на клиниката за лечение на детски инфекциозни болести в СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени