България стана първа по смъртност от COVID-19 в ЕС

Смъртните случаи са се удвоили за седмица

Коронавирусна инфекция
Коронавирусна инфекция Източник: Zonanews

България оглави класацията по най-много смъртни случаи в ЕС като процент от населението. Това е видно от седмичната статистика, обобщена от сайта worldometers.info.

 

Смъртните случаи в страната ни отбелязват двоен ръст за последните 7 дни – от 131 на 256. Това прави средно 37 смъртни случаи и на 1 млн. население. България е почти изравнена по този показател с Русия – 38 на 1 000 000.

 

Още 2 страни са преди България на Стария континент – Северна Македония и  Черна Гора. Те обаче не са членки на ЕС.

 

В световен мащаб по този показател страната ни е на 24 място от 206 страни, като държавите, най-близо до нас са Ямайка, Мексико, Русия, Тринидад и Тобаго, Южна Африка, Френска Гвиана и Кюрасао. 

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени