Близо 2000 новозаразени и 12 смъртни случая в Гърция за денонощието

През последното денонощие са регистрирани и 12 смъртни случая

Солун
Солун Източник: Zonanews

Гърция съобщи днес за нови 1997 случая на заразяване с новия коронавирус спрямо 2107 вчера, съобщава агенция АНА-МПА, цитирана от БТА. Пет от новите случаи са установени на границите на страната. От началото на пандемията в Гърция са потвърдени общо 435 018 случая на COVID-19.

 

През последното денонощие са регистрирани и 12 смъртни случая, свързани с инфекцията, с които общият брой на жертвите на пандемията нарасна на 12 785. От тях 95,2 процента са имали придружаващи заболявания и/или са били на възраст 70 и повече години. Общо 141 пациенти са включени на апаратно дишане в болниците спрямо 153 вчера.

 

Средната възраст на тези пациенти е 66 години, а 88,7 процента от тях са с придружаващи заболявания и/или на 70 и повече години. Други 2728 души са били изведени от реанимация от началото на пандемията досега. През последните 24 часа в болница са приети 59 души с потвърдено заразяване с новия коронавирус.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени