БЛС: Болниците ще получат 166 млн. лв. по-малко от предвиденото

Готови сме на протести, каза председателят д-р Иван Маджаров

Д-р Иван Маджаров
Д-р Иван Маджаров Източник: bTV

Лекарите, които работят на първа линия в борбата с коронавируса, не получават парите си, а натискът върху болниците се усилва с всеки изминал ден.

 

Това заяви пред bTV председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров. Той бе категоричен, че колегите му няма да търпят повече и ще откажат да работят, ако не си получат парите.

 

"Управителите на лечебните заведения трябва да намерят начин да решат проблема. Ако не, медиците ще излязат да протестират", заяви председателят на УС на БЛС.

 

По думите му не е вярно, че здравната система е получила огромен поток от пари през изминалата година.

"От началото на годината в лечебните заведения ще бъдат получени 166 млн. лв. по-малко от предвиденото в бюджета от НС. Това е резултат от различните хватки и методи, които прилага НЗОК", каза още д-р Иван Маджаров.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Калин Стоянов: Лицето Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там е получавал инструкции срещу мен

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес, заявява вътрешният министър

Последни новини

Най-четени