Борисов и проф. Ангелов: Справихме се с третата вълна без локдаун (ВИДЕО)

Нека утре тези, които ще правят служебно правителство, да внимават. Нашите съседи много помнят какво се казва, добави Борисов

Бойко Борисов и проф. Ангелов
Бойко Борисов и проф. Ангелов Източник: Facebook

България вече е влязала в зоната на "ниско рисковите държави" според института "Роберт Кох". Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно със здравния министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов посрещнаха новите дози от ваксината на "Пфайзер-Бионтек" - почти 280 000 дози.

 

"Можем да кажем това на критиците и коментаторите. Какви усилия бяха, за да се стигне ей това (ваксините) да дойде тук. Справихме се с третата вълна. Искам да се знае, че с този риск, който поех, какво щеше да стане, ако бяхме стигнали 5-6-7-8 000 души на ден. Вижте какво става в другите държави! Моят приятел Мутафчийски винаги започва брифингите с какво е казал института "Роберт Кох". И затова дойдох, защото ми струва много усилия да стане", коментира министър-председателят в оставка. Той благодари на европейските партньори за помощта при доставките на ваксини и справянето с кризата.

 

С това приключва целия ваксинационен план, няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше. "Робърт Кох" на всички европейски съвети се позовават на него, има няколко вида риск, ние бяхме в зоната с висок риск. От тази нощ ние сме в нискорисковите държави и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво. Пускане на смс, фризьорски салони затворени. Ние сега сме с Австрия която от октомври е в пълен локдаун с чест можем да кажем че сме приключили третата върна. и в същото време когато института Робърт Кох ни вади от списъка, можем само да ги оставим да си коментират", продължи той.

 

Премиерът в оставка направи и политически коментар. Той настоя, че ваксинацията трябва да е интересна. "Аз съм много спокоен. И вие сте спокоен. Значи всичко е добре, държавата е спокойна", отбеляза той. И продължи с анализа си: "Търсих граничарите, защото само за последните три дни имаме 323 предотвратени опита за влизане на нелегални имигранти. Имаме нулева нелегална миграция. Благодаря им! Натискът е страховит! Нападат отвсякъде - нападат от Гърция, от Турция. Нека утре тези, които ще правят служебно правителство, да внимават. Нашите съседи много помнят какво се казва, за такива коментари като "мекерета", заяви още Борисов. 

 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени