Борисов: Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало

Ежедневието на ПП-ДБ е да са с Делян Пеевски в кабиТой подчерта, че не познава уволнения директор на "Пирогов"нета му и стотици телефонни разговори с него

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

"Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало. А те първо с тях се захванаха. Да го правят - тяхна работа". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира уволнението на шефа на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

 

Той подчерта, че не познава уволнения директор на "Пирогов". Каза, че са се виждали веднъж в присъствието на вицепремиера Мария Габриел и още няколко професори.

 

"Вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласен с тази смяна. Сиреч към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега. А с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно регулаторите, тези парламентарни решения, да ги взимаме трите партии заедно. В един момент шефът на парламентарната ни група Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни", каза Борисов.

 

Вчера Асен Василев се обадил на лидера на ГЕРБ, докато е бил на среща с еврокомисаря по финансова стабилност Марейд Макгинес на Капитан Андреево. Бил недоволен от случилото се, казал му "това са пълни глупости, така не се прави" и го помолил да го изчака до 14,00 часа, за да говорят за бюджета, еврозоната, регулаторите, Шенген, отхвърлянето на президентското вето за БТР-ите.

 

В уречения час обаче нищо не се случило. "Напротив, чухме как премиерът Денков ни прати да си гледаме работата в парламента, което ние точно направихме", каза Борисов.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени