Борисов: Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало

Ежедневието на ПП-ДБ е да са с Делян Пеевски в кабиТой подчерта, че не познава уволнения директор на "Пирогов"нета му и стотици телефонни разговори с него

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

"Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало. А те първо с тях се захванаха. Да го правят - тяхна работа". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира уволнението на шефа на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

 

Той подчерта, че не познава уволнения директор на "Пирогов". Каза, че са се виждали веднъж в присъствието на вицепремиера Мария Габриел и още няколко професори.

 

"Вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласен с тази смяна. Сиреч към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега. А с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно регулаторите, тези парламентарни решения, да ги взимаме трите партии заедно. В един момент шефът на парламентарната ни група Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни", каза Борисов.

 

Вчера Асен Василев се обадил на лидера на ГЕРБ, докато е бил на среща с еврокомисаря по финансова стабилност Марейд Макгинес на Капитан Андреево. Бил недоволен от случилото се, казал му "това са пълни глупости, така не се прави" и го помолил да го изчака до 14,00 часа, за да говорят за бюджета, еврозоната, регулаторите, Шенген, отхвърлянето на президентското вето за БТР-ите.

 

В уречения час обаче нищо не се случило. "Напротив, чухме как премиерът Денков ни прати да си гледаме работата в парламента, което ние точно направихме", каза Борисов.

Още от "Здравеопазване"

Вълна от фалшиви имейли от името на НЗОК

Институцията предупреждава, че не изпраща по електронна поща на граждани или договорни партньори файлове, касаещи техния здравноосигурителен статус, информация за дължими суми и друга персонална информация

Прочетете повече прочетете повече

България приема пострадали от удара на болницата в Киев деца за рехабилитация

Ние вече организираме посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, да гостуват в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, заяви министър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Доц. д-р Ася Консулова: Нито едно здравно заведение в България не разполага с ресурса да покрие изискванията за ефективн

По данни на Глобалната ракова обсерватория България регистрира 33 812 нови случая на онкологични заболявания и близо 19 хиляди смъртни случая за 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени