Борисов за отстранения директор на "Пирогов": Това е брутален акт към докторите

Лидерът на ГЕРБ се включи по телефона в предаването "Лице в лице", докато там беше Христо Иванов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Най-колегиално накарах Десислава Атанасова да се обади на акад. Денков да им каже, че не сме съгласни с подобна смяна, без да имам никакво отношение със сегашния директор на "Пирогов", който насилствено дори смени проф. Балтов. Това е един брутален акт към докторите и всички останали". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се включи в предаването на bTV "Лице в лице" по телефона.

 

"Защо, след като има министър на здравеопазването от ПП-ДБ, зам.-министри, шеф на Здравната каса от ПП-ДБ финансов министър и зам.-министър, който е в борда на Здравната каса от ПП-ДБ, какъв интересен някакъв заместник, който не му знам името, ще представлява на ГЕРБ?", попита Борисов.

 

По думите му преди няколко дни в парламента той, Христо Иванов и Асен Василев публично са казали, че няма да се правят назначения, които не са съгласувани между тях тримата. "Всякакви назначения, институции, дали ДАНС, "Пирогов" или която и да била друга, са изключително важни и възбуждат общественото мнение. С Христо Иванов и с Асен Василев се разбрахме, че се фокусираме върху конституционна реформа, съдебен съвет, бюджет, отбраната, Шенген, еврозоната", допълни лидерът на ГЕРБ.

 

По-рано председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че ГЕРБ няма да подкрепя в Народното събрание законопроекти, внесени от правителството заради смяната на директора на болница "Пирогов". "Това, което наблюдаваме в последните часове, е, че не се спазват ангажименти. Поводът сега са решенията, които еднолично взима министърът на здравеопазването по отношение на "Пирогов". Имахме уверението на министър-председателя, че няма да има политически намеси, така че никой в управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", каза Атанасова.

 

 

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени