Бойко Борисов: Избирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи (НА ЖИВО)

Стойчо Кацаров дискриминира хората, добави лидерът на ГЕРБ

Брифинг на ПП ГЕРБ
Брифинг на ПП ГЕРБ

ГЕРБ дава поредната пресконференция посветена на епидемичната катастрофа, до която правителството на Румен Радев доведе България. 


"Заповедта на Кацаров, продиктувана от панически страхуващият се от протестиращите снощи българи Радев е българския принос – поставиха българите под огромна заплаха през следващите 4 седмици", заяви Бойко Борисов. 

 

Даниел Митов чете европейски документ, който регламентира здравните сертификати.
"Напълно ваксинираните, които имат цифров Ковид сертификат, би трябвало да бъдат на практика неподлежащи на ристрикции при пътувания, 14 дни след като са получили последната си доза. Това трябва да обхване и хората, които са се възстановили след боледуване и са получили поне една доза". 

 

Борисов продължи и каза, че днес сме разбрали, че учителите също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат. "Слушах го Кацаров и хаоса, в който ни постави. Днес зам.-мин. на здравепазването Петров каза, че до 4 седмици държавните служители и учители също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат. Но Николай Денков предупреди, че "ще останем без учители, ако въведем сертификат", добави той.

 

Лидерът на ГЕРБ чете изказвания на Стойчо Кацаров отпреди, когато заявява антиваксърски твърдения, или обвинява тогавашното правителство на ГЕРБ и НОЩ във всевъзможни "прегрешения".

 

"Ето какво е казал в различни моменти служителят на Румен Радев - Стойчо Кацаров - за три дни имаме над 400 починали. Затова се казва да бъдем господари на мълчанието, а не сега да се гърчиш". 

 

Бойко Борисов цитира други изказвания на Стойчо Кацаров:
"Зеленият сертификат от гледна точка на правата на човека е много проблематичен. Това е казал Кацаров преди няколко месеца. По Дарик Кацаров е казал през април, че сертификатът е непряка дискриминация. Ти сега дискриминираш хората бе, Кацаров!".

 

"2020 г., юли месец, Кацаров за Ковид – "Няма никакъв риск нито в близко, нито в далечно бъдеще, да бъде претоварена здравната система". А днес обяснява колко е претоварена – абе лъжец, измамник!", възмути се искрено лидерът на ГЕРБ.

 

И продължи: "Днес те извършиха престъпление, днес те подлъгаха хората, само и само да минат президентските избори. Сега излиза, че учениците сутрин ще учат онлайн, но вечерта могат да отидат на дискотека, или да отидат на кръчма. Абсолютна недомислица!"

 

Имам информация, че Радев звъни по нощите на различни здравни специалисти и ги плаши, разкри Борисов. "Махнаха зелените коридори – поне тях отворете. Панически хората тръгнаха да се ваксинират. Сертификатът на Кацаров няма да важи зад граница. Може да отидеш до Каспичан", коментира Борисов.

"Асен Василев казал вчера, че се крадат 8 млрд. лв. Не сте извадили едно доказателство за 6 месеца. Кирил Петков казва, че всяка година ще строят по една АМ "Хемус", но нито един метър не сте построили за шест месеца. Радев като ходи до Перник, сложиха мантинелите - иначе щяха да го бият. Не бийте министрите - на 14 ноември гласувайте", добави лидерът на ГЕРБ.

На въпрос какво би направил той, ако беше на власт, Борисов обясни, че през 2020 г. нямаше ваксини. "Извадете ми стари изказвания - че трябва да се постигне процент ваксинирани. Защо Радев и Кацаров от лятото не обясняват за зеления сертификат. Вече е късно. Народът сам избра случващото се - хаоса и юмрука. Аз 12 години правя, каквото трябваше. Когато трябваше - отваряме, после затваряхме. Така беше и в света в условията на чума, която не знае светът как да регулира", отбеляза той.

 

"Дано опашките продължат и да се ваксинират", добави той.

Борисов направи и друго сериозно разкритие - фирмата на Кацаров одитира лабораториите. "Той щял да внесе лекарства, които не са сертифицирани Как ще внасяш несертифицирани лекарства бе, човек", продължи да се възмущава лидерът на ГЕРБ.

 

"Толкова исках да има правителство ... те предизвикаха такъв хаос, че не виждам как ще се реши. Всичко е подчинено само Радев да спечели", заключи още Борисов. 

 

На въпрос "Ще се отречете ли от инхаус практиката и грешка ли е тази практика", Бойко Борисов каза, че тя не е грешка. За Ботевград - Видин, Ам "Хемус" и др. - строителството е основен въпрос, ако искаме да изравним Севера с Юга. Смисълът е да се строи с евтините материали. Защото сега желязото е тройно, бетона - на двойна цена. Ако са хитри, ще кажат на фирмите да довършат сега обектите. Ама те и това не им хрумва да направят". 

 

 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени