Бойко Борисов: Обръщам се към политическата класа – нека ваксинирането да бъде основният ни общ приоритет

Няма по-ценно от колективния имунитет, добави той

Бойко Борисов при поставянето на ваксината
Бойко Борисов при поставянето на ваксината

Обръщам се към политическата класа – нека ваксинирането да бъде основният ни общ приоритет. Обръщам се и към тези, които са гласували за нас, 650 000 не са малко хора, ваксинирайте се! Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в болница "Софиямед", докато се ваксинира срещу COVID-19, близо 9 месеца след като преболедува вируса. По думите на Борисов в Европа скоро няма да може да се пътува без ваксинационен сертификат.

 

"Аз съм против задължителните неща, но трябва с много убеждаване от нас и от докторите да се ваксинират хората, за да се постигне този колективен имунитет. Трябва да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по-ценно от колективния имунитет. Ние осигурихме ваксините – Астра Зенека, Джонсън, Модерна, Пфайзер. Хората трябва да се ваксинират пожелание, не насила", категоричен бе Бойко Борисов. 

 

Председателят на ГЕРБ изрази и несъгласието си с действията на служебното правителство, което не е поканило бившия министър на образованието и науката Красимир Вълчев и вицепремиерa в правителството на ГЕРБ, отговарящ за науката - Томислав Дончев, при пускането на вода на първия български научноизследователски кораб "Св. Св. Кирил и Методий".

 

Средствата за този кораб бяха осигурени от правителството на Бойко Борисов. "Нямам други оплаквания освен служебното правителство. Направихме научноизследователски кораб – чудесен, днес го пускат на вода и нито Томислав Дончев, нито Красимир Вълчев са поканили. А тези сега нямат никаква заслуга за този кораб", подчерта Бойко Борисов. 

 

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени