Д-р Дариткова към социалиста проф. Георги Михайлов: Бяхте шеф на болница и имате принос за състоянието на системата. Прокуратурата ще прецени колко голям!

Хубаво е, че излизаме от кризата, каза проф. Георги Михайлов

Д-р Даниела Дариткова
Д-р Даниела Дариткова Източник: ПП ГЕРБ
Настоящата ситуация е в резултат от успешното управление на COVID кризата. Успяхме да организираме това предизвикателство, така че пандемията в момента е затихнала. Българските медици успяха да се пренастроят, те бяха самоотвержени и дължим много на тях. Това че в България има достатъчно ваксини също е успех на правителството на ГЕРБ. Това заяви д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ пред bTV, а нейн опонент по здравната тема бе проф. Георги Михайлов от БСП.
 
"Има желаещи да се ваксинират с всички ваксини. Граждани се прибират от чужбина, за да се ваксинират тук", допълни тя и като негатив отчете високата смъртност в страната ни. "От една страна не знаехме нищо за заболяването, а от друга страна имаме и висок показател за смъртност", прекъсна я проф. Георги Михайлов. "Хубаво е, че излизаме от кризата", каза той.
 
Тонът се нагорещи, когато двамата коментираха доклада на Националния център по обществено здраве, според който управлението на COVID кризата е провал. Според Дариткова докладът не е бил публичен, а той е даден преимуществено на определени лица., вицирайки Г. Михайлов. "Къде открихте доклада, проф. Михайлов. Има затруднен достъп до информация", възмути се Дариткова и добави: "Вие бяхте шеф на болница и имате принос за състоянието на системата. Прокуратурата ще прецени колко голям!". 
 
"Има три причини за смъртността - първото е, че са вземани предимно политически, а не медицински решения", каза кандидат-депутатът на БСП. На въпрос защо сега не се ваксинират възрастните, проф. Михайлов заяви: "Нормално е да намаляват, защото се страхуват. Реформа е необходима във всички сфери на здравеопазването. 12 години здравеопазването е окепазено".
 
Даниела Дариткова отвърна, че здравна реформа се прави с дългосрочна визия. "Такава реформа може да се извърши, ако не се подмяна волята на българските избиратели. Ние сме за надграждане на здравноосигурителния модел. Здравеопазването се нуждае от промяна, която да гарантира стабилност. Не сме съгласни с апокалиптичните изказвания и коментари", обясни тя.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени