Д-р Димитров нямал намерение да се кандидатира отново за директор на "Пирогов"

Той отбеляза, че е отправил покана към министър Хинков да посети "Пирогов", за да види как работят лекарите и да има конструктивен диалог с тях

Д-р Валентин Димитров
Д-р Валентин Димитров Източник: Скрийншот видео кадър

Всеки един трус в здравеопазването не е добър нито за населението, нито за лекарите. Не съм се замислял защо е толкова важен "Пирогов". Аз съм външен директор на "Пирогов". Влязох без да съм бил лекар там. Работил съм като директор при пет правителства. Това заяви отстраненият директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров по bTV.

 

Д-р Димитров потвърди, че общите задължения на болницата възлизат на 65 млн. лв. "72 млн. лв. бяха преди аз да стана директор. 17 млн. лв. просрочени задължения с 10% лихва върху тях. Тези задължения са към различни доставчици. "Пирогов" се обвинява в неплатежоспособност. Към този момент няма нито едно просрочено задължение. Няма нито една забавена заплата", посочи д-р Димитров.

 

Той уточни, че не е имал намерение отново да стане директор на "Пирогов", след изтичане на мандата му през април. "Бях готов да говоря с колеги и да ги подготвя. За мен "Пирогов" е кауза", каза още д-р Димитров. Той отбеляза, че е отправил покана към министър Хинков да посети "Пирогов", за да види как работят лекарите и да има конструктивен диалог с тях.

Още от "Здравеопазване"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени