Д-р Симидчиев разкри за заразен с COVID в парламентарната група на "Възраждане"

"Възраждане" организират протест срещу зелените сертификати, а Костадинов дори говори за щурм на НС

Д-р Александър Симидчиев
Д-р Александър Симидчиев Източник: БНТ

Зеленият сертификат се превърна в политическа тема и се сатанизира. Този документ установява нивото на риск у хората. Това заяви пред БНТ пулмологът и депутат от "Демократична България" д-р Александър Семидчиев.

 

Да, ваксините не са 100%, но намаляват трансмисията с 60%. Два пъти по-малък е шансът ваксинирани да се заразят, каза още експертът и допълни: Можем да предотвратим заразата,а ние не го правим. Някои от колегите умишлено не носят маски, същите тези бяха против сертификатите, сега са със заразен в парламентарната група, коментира д-р Симидчиев по повод на "Възраждане". 

 

Припомняме, че от ПГ на "Възраждане" организират протест срещу зелените сертификати, а лидерът Костадин Костадинов дори намекна за щурм на парламента. Депутатите постоянно общуват, на има и други 600 журналисти и администрация. Трябва да управляваме риска, за да може да работи НС, съобщи още той. 

 

Още няма данни как се развива Омикрон у нас. Според пулмолога може да има носители и на последните два варианта на COVID - Омикрон и Делта, а те са заради "поведение" на хората. Омикрон е  16 пъти по-заразен, разкри депутатът от ДБ. В България леталитета от коронавируса е над 4%. Повече от данните по света, заяви д-р Симидчиев. 

 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени