Десислава Атанасова за казуса с "Пирогов": Вече се съмнявам, че премиерът взима решенията

Тази болница е ключов обект от националната сигурност, подчерта председателят на парламентарната група на ГЕРБ

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Нов сблъсък между партньорите в управлението предизвика вчера новината, че Министерството на здравеопазването е отстранило директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. По повод освобождаването му от ГЕРБ обявиха, че спират да подкрепят закони, внесени от правителството, тъй като уволнението било в разрез с постигната договореност да не се правят кадрови промени в институции и регулаторни органи без съгласуване.

 

В предаването "Тази сутрин" по bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обясни поведението на партията с това, че премиерът Николай Денков в личен разговор с нея е обещал да не сменя директора на спешната болница. Тя уточни, че има и писмена кореспонденция по въпроса, но не би я показала.

 

"Смяната на директора на "Пирогов" е просто повод. Причините са други – в едни партньорски отношения партньорите трябва да бъдем наясно, че когато постигнем каквато и да е споразумение, независимо какво касае, трябва уговорките да се спазват", заяви Атанасова.

 

На въпроса защо постът на директора на "Пирогов" е толкова важен, след като не се касае за регулаторен орган или за специалните служби, тя отговори: "Това е ключов обект от националната сигурност".

 

Отказът на ГЕРБ да се продължи с приемането на бюджета за 2024 г., след като лидерът им Бойко Борисов обеща преди дни, че той ще бъде приет Атанасова обясни с това, че нито една парламентарна група, освен "Продължаваме промяната", не харесва предложения от Министерския съвет проект.

Още от "Здравеопазване"

Вълна от фалшиви имейли от името на НЗОК

Институцията предупреждава, че не изпраща по електронна поща на граждани или договорни партньори файлове, касаещи техния здравноосигурителен статус, информация за дължими суми и друга персонална информация

Прочетете повече прочетете повече

България приема пострадали от удара на болницата в Киев деца за рехабилитация

Ние вече организираме посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, да гостуват в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, заяви министър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Доц. д-р Ася Консулова: Нито едно здравно заведение в България не разполага с ресурса да покрие изискванията за ефективн

По данни на Глобалната ракова обсерватория България регистрира 33 812 нови случая на онкологични заболявания и близо 19 хиляди смъртни случая за 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени