Десислава Атанасова за казуса с "Пирогов": Вече се съмнявам, че премиерът взима решенията

Тази болница е ключов обект от националната сигурност, подчерта председателят на парламентарната група на ГЕРБ

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Нов сблъсък между партньорите в управлението предизвика вчера новината, че Министерството на здравеопазването е отстранило директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. По повод освобождаването му от ГЕРБ обявиха, че спират да подкрепят закони, внесени от правителството, тъй като уволнението било в разрез с постигната договореност да не се правят кадрови промени в институции и регулаторни органи без съгласуване.

 

В предаването "Тази сутрин" по bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обясни поведението на партията с това, че премиерът Николай Денков в личен разговор с нея е обещал да не сменя директора на спешната болница. Тя уточни, че има и писмена кореспонденция по въпроса, но не би я показала.

 

"Смяната на директора на "Пирогов" е просто повод. Причините са други – в едни партньорски отношения партньорите трябва да бъдем наясно, че когато постигнем каквато и да е споразумение, независимо какво касае, трябва уговорките да се спазват", заяви Атанасова.

 

На въпроса защо постът на директора на "Пирогов" е толкова важен, след като не се касае за регулаторен орган или за специалните служби, тя отговори: "Това е ключов обект от националната сигурност".

 

Отказът на ГЕРБ да се продължи с приемането на бюджета за 2024 г., след като лидерът им Бойко Борисов обеща преди дни, че той ще бъде приет Атанасова обясни с това, че нито една парламентарна група, освен "Продължаваме промяната", не харесва предложения от Министерския съвет проект.

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени