Директорът на болница "Лозенец": Действията към болницата са изключително неуважителен акт

той коментира становището на НЗОК е, че всички пациенти са били на лечение в болницата, извършени са процедури и при изписването няма убедителни данни какъв е ефектът от процедурата

Болница Лозенец
Болница Лозенец Източник: Zonanews

"Във връзка с отворените писма, които се разпространяват: Такива проверки на Здравната каса се извършват регулярно във всички болници. Становището на НЗОК е, че всички пациенти са били на лечение в болницата, извършени са процедури и при изписването няма убедителни данни какъв е ефектът от процедурата. Тук е и спорът - ние твърдим, че има убедителни данни и доказателствен материал, всички 58 пациенти са потвърдили, че са били лекувани при нас".

 

Това заяви по БНТ д-р Христо Стоянов, директор на болница "Лозенец". По думите му в болница "Лозенец" работят професионалисти и тези писма, обосновани на предположения, нанасят тежки морални вреди върху персонала.

 

"Тези действия са изключително неуважителен акт", допълни д-р Христо Стоянов. Системата временно не е фукнционирала, започнали са проверки, каза той. От ръкововодството се съмняват в злонамерени действия върху системите за диагностика и са подали сигнал.

 

Болница Лозенец
Болница Лозенец Източник: Zonanews

 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени