Днес се очакват над 30 хиляди дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

Здравните власти връщат сериозните ограничителни мерки в цялата страна от днес, 22 март. Продължителността им ще е 10 дни

Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech Източник: Twitter

Нова пратка от ваксината на Pfizer срещу Ковид-19се очаква да пристигне в България в понеделник, съобщават от Министерство на здравеопазването. Очакват се 30 420 дози от ваксината на производителя Pfizer/BioNTech. Доставената бройка ще бъде с над 9 300 дози повече от очакваното. В опит да овладеят третата вълна на пандемията от Ковид-19, здравните власти връщат сериозните ограничителни мерки в цялата страна от днес, 22 март. Продължителността им ще е 10 дни. От днес се преустановяват посещенията в заведенията за хранене и развлечение, като единствено се разрешават доставките и вземането на храна за дома и офиса. В хотелите изхранването на гостите ще става по стаите. Не се разрешават посещенията в игралните зали и казината. Търговските обекти тип МОЛ също няма да работят, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогериите, банките, застрахователите, офисите на телекомуникационните оператори и др.

 

Няма да бъдат допускани посещения във фитнес центровете и залите за групови занимания, плувните басейни, кината, театрите, музеите. На събирания и тържества от частен характер се допуска присъствието на не повече от 15 души. Учениците преминават на обучение в електронна среда. В рамките на 10 дни децата няма да посещават детски ясли и градини, образователни и езикови центрове.  Целта на допълнителните противоепидемични мерки е контролът върху разпространението на коронавирусната инфекция да продължи да бъде ефективен.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени