Доц. Ангел Кунчев: До края на август ще достигнем максимални стойности на заразените с COVID-19

По думите му засега вирусът протича по-леко отпреди

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев Източник: БТА

Новозаразените са поне 4-5 пъти над официалната бройка, смята главният здравен държавен инспектор. Здравните власти трябва да вземат мерки за разпространението на коронавируса сега, за да не се стигне отново до препълнени болници. Това каза в ефира на NOVA доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

 

По думите му страната ни е навлязла в нова COVID вълна. "Има значителен дял скрита заболеваемост. Една от задачите ми е да направим така, че изследването да е по-достъпно. Апелирам Здравната каса също да прояви разбиране. Новозаразените са поне 4-5 пъти над официалната бройка. Виждате какво става във Франция, Гърция. Очаква се, че в средата и края на август да достигнем максимални стойности на заразените за тази вълна", допълни Кунчев.

 

По думите му засега вирусът протича по-леко отпреди. "Фактът, че ЕК удължи срока на зелените сертификати с още една година обаче, показва, че и те са притеснени. Строги мерки засега не се налагат”, каза още доцентът.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени