Доц. Ангел Кунчев: Имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и мерките

Според главния държавен инспектор страната ни не може да достигне желаното ниво на имунизация

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев Източник: МС

"Имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на мерките. Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да спазва собственото си здраве". Това заяви в студиото на "Здравей, България" по NOVA главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

 

И добави, че при достигане на над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, като веднага трябва да бъдат отпуснати помощи за бизнесите.

 

"Ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Това беше причината днес да организираме Оперативен щаб в Търново, на който предполагам ще присъстват колегите от другите две области. От тях очаквам анализ на ситуацията и приложения за действия. Трябва да се спазват вече разпоредите мерки. Имаше предложение да се направят отстъпки в обслужването на междуградските автобусите, така че това да позволи намаляване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск дори да носиш маска", уточни Кунчев.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени