Доц. Ангел Кунчев: Пикът на COVID мина, вълната спада, чакаме грипа в началото на декември

Носенето на маска намалява риска от разпространение над 90%

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев Източник: БТА

Пикът на COVID-19 мина, стигнахме плато и темповете на разпространение на вируса намаляват. Следва грипната епидемия, каквато има всяка година. Това заяви главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев по NOVA.

 

COVID протича доста по-леко, рядко се стига до лечение в болница, допълни той. По думите му тази година грипът закъснява, но до края на ноември или началото на декември ще има доказани случаи. Епидемичната вълна ще е в края на януари - началото на февруари. Носенето на маска намалява риска от разпространение над 90%, като е важно тя да бъде носена от носителя на вируса със симптоми.

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени