Доц. Ангел Кунчев: Вероятно носенето на маски ще бъде въведено на национално ниво

Десет области в страната вече са с над 100 заразени на 100 000 души

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев Източник: Скрийншот/Youtube

Вероятно мерките ще бъдат приети на национално ниво. Това каза пред журналисти доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Кунчев се ангажира, ако планът бъде приет, до края на седмицата да оформи предложение и да го изпрати на здравния министър, за да бъде оформено като заповед.

 

"Вероятно маските в градския транспорт и обществените места на първия етап ще бъдат препоръчителни, а в последствие и задължителни. Очевидно е че броят на заразените с коронавирус расте, това е в цяла Европа, не само в България", допълни още Ангел Кунчев.

 

"В летния период достатъчно ефективна мярка за намаляване на разпространението е, ако всеки спазва няколко препоръки - често проветряване, избягване на места, където се струпват хора, добра хигиена. Всеки, който желае да се пази, няма нужда от заповеди и контрол - той може да носи маска навсякъде, където прецени", коментира Кунчев.

 

Десет области в страната вече са с над 100 заразени на 100 000 души. В жълтата зона вече са и Пловдив, и Разград.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени