Доц. Кунчев: Вървим към приключване на третата вълна

В страната има изравняване на данните по областите. Половината от страната е с под 500 заболеваемост на 100 хил. души, разкри доц. Кунчев

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев Източник: МС

4-дневната заболеваемост в страната е 570 на 100 000 души. Около 515 на 100 хил. през последните дни. Това ни отрежда на 11-то място в Европа и 4-то място на Балканите. Това заяви на редовния брифинг в МС главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"По смъртност сме на второ място в Европа, след Унгария и на второ място на Балканите, след Северна Македония", каза още той.

 

"В страната има изравняване на данните по областите. Половината от страната е с под 500 заболеваемост на 100 хил. души", разкри доц. Кунчев. И допълни, че водещи по зараза са София-град (837), Варна (816), Русе (756), Перник (725), София област (706), Бургас (680)., а най-ниска е заболеваемостта във Видин, Разград, Кърджали, Пазарджик, Габрово. "Ясно се вижда спад в заболеваемостта, ако запазим тези ниски проценти, ще вървим към приключване на третата вълна", коментира главният държавен здравен инспектор. 

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени