Едночасова предупредителна стачка днес на 1500 работници и служители от НЗОК

Не приемат за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто

Национална здравно-осигурителна каса (НЗОК)
Национална здравно-осигурителна каса (НЗОК) Източник: Zonanews

Над 1500 работници и служители от НЗОК в София град, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и др. ще проведат едночасова предупредителна стачка днес.

 

Работещите в Касата настояват да бъдат увеличени еднократно основните им заплати, както и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК. Протестът се организира от Синдикат на административните служители "Подкрепа".

 

По изчисления на САС "Подкрепа" е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г.

 

Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто.

 

Членовете на КТ "Подкрепа" ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени