Екипите на спешна помощ в София са прегледали 24 пострадали при протеста

На място са били изпратени 17 линейки

Бърза помощ, линейка, спешна помощ
Бърза помощ, линейка, спешна помощ Източник: Zonanews

Екипите на Центъра за спешна медицинска помощ - София са прегледали 24 пострадали при протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз (БВФ) в столицата. Това съобщиха за БТА от Центъра.

 

На място са били изпратени 17 линейки. По първоначални данни от Центъра един от пострадалите, който е с травма на главата, е приет във Военномедицинска академия (ВМА). Друг пострадал, който е обилно напръскан със спрей, е приет в болница "Царица Йоанна – ИСУЛ". Един интоксикиран е транспортиран в болница "Пирогов", казаха още от Центъра.

 

Двама пострадали по време на протеста са приети в болница "Св. Анна", съобщиха по-рано днес от болницата. През Спешното отделение на болница "Пирогов" са преминали 14 души, на които са направени подробни прегледи, съобщават на сайта си от болницата. Нито един от тях няма показания, че се нуждае от болнично лечение и всички са освободени, се посочва още в съобщението.

 

Протестът беше организиран срещу ръководството на Българския футболен съюз (БВФ) с искане за незабавна оставка на Борислав Михайлов и на ръководството на съюза, както и за насрочване на извънреден Конгрес до февруари 2024 г., на който да бъде избрано ново ръководство.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени