Ген. Мутафчийски беше предложен за член-кореспондент на БАН

Математикът от щаба Николай Витанов също е сред допуснатите до конкурса

Ген. Венцислав Мутафчийски
Ген. Венцислав Мутафчийски Източник: БНТ

Началникът на Военномедицинската академия и бивш председател на Националния оперативен щаб за коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски е номиниран за член-кореспондент по медицински науки на Българската академия на науките. Това става ясно от списък на кандидатите, допуснати до конкурс за академици и член-кореспонденти.

 

В направление "Математически науки" е номиниран проф. Николай Витанов от Института по механика към БАН, който работи по модел за разпространението на Covid-19. За академик в направление "Химически науки" номинация получава настоящият служебен министър на образованието проф. Николай Денков.

 

Пълният списък в различни области на науката и изкуството, номинирани за академици и член-кореспонденти на БАН, е публикуван на сайта на академията. Скандалното е, че сред тях отново има агенти на мракобесното Шесто управление на ДС, но очевидно в България никога няма да се случи елементарна лустрация на тези персони. Конкурсът беше обявен на 17 май, а изборът ще се проведе през октомври.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени