ГЕРБ: Искаме оставката на Стойчо Кацаров (НА ЖИВО)

На 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Facebook

От месеци и седмици, особено последните дни, самодоволната усмивка на Стойчо Кацаров - заклет антиваксър - залива ефира, каза Десислава Атанасов в началото на брифинга на ГЕРБ в централата на партията.

 

"Юмрукът прави лицеви опори и катери върхове. Считаме, че при около 20 % ваксинационно покритие в България е абсолютен саботаж срещу бизнеса и хората да се въвежда зелен сертификат. Това е нарушение на конституционни правила и е правилна реакцията на българските граждани срещ упроваленият министър Стойчо Кацаров и кръстникът на това управление - Румен Радев", добави бившитят председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

 

Атанасова каза, че ГЕРБ настоява за връщане на "зелените ваксини", за да се възстанови нивото на ваксинация. 
"Считаме, че всеки част на поста здравен министър зает от Стойчо Кацаров е грубо газене на избора на всеки българин да живее в свободна и демократичан държава, груба зоупотреба с доверието на хората. Искаме оставката на Стойчо Кацаров", категорично заяви Десислава Атанасова. 

 

На 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев, допълни тя.

 

"В паниката и страха си, вчера късно вечерта министър Кацаров забърка една много голяма каша - каша, която трудно ще бъде оправена", каза проф. Костадин Ангелов. 

Здравният ефект от тази мярка е нулев. Тези хора, които ще изискват здравния сертификат, нямат право да работят с лични данни, което ще създаде хаос. Рискът от тази мярка е голям, защото всички ще се втурнат да си вадят зелен сертификат и ще се смесят болни със здрави хора.

 

"Министър Кацаров излъга, че с антигенен тест министър Кацаров излъга българските граждани. министърът е некадърен и лъже при всяко свое появяване по телевизията", заключи бившият здравен министър.

 

Не, не може да се поиска зелен сертификат за изборите - това е тежко погазване на Конституцията. Освен президента и министрите не спазват българската Конституция. Имат намерение да ограничат конституционните права на българите да гласуват, възмути са проф. Ангелов. 

 

Борисов на брифинга на ГЕРБ
Борисов на брифинга на ГЕРБ Източник: Facebook

В брифинга се включи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Ще направя декларация: "Българите умират не заради ковид а зари хаоса при управлението. Мерките са пожарни и закъснели. ПР-а води до загуба на човешки живот". Това е казано от Радев на 27 ноември 2020 г. Ако е вярно че са дали 10 млн. лв. за ПР кампания в която един си мие ръцете – да направят и за други части от тялото. Казва го Радев, не го казвам аз. Телевизиите могат да му го пуснат", припомни бившият премиер.

 

С днешна дата декларацияТой отново цитира изказване на Румен Радев от миналата година:
"Правителство, което се интересува само от оцеляване да ни води през такава криза. Загубено бе ценно време за подготовка. Сега виждаме панически действия". Казано е от Радев на 3 ноември 2020 г.".

 

"Вчера се сети че има Ковид, а онзи ден, че има финансова и иконом криза. Събра с евтин ПР дружествата да взимат мерки и решения. Кога се сети? От месеци говорим за цените и че няма ваксинация. Какво направи той? Нищо. Къде са 600-те инвеститори. Има спад на инвестициите. Обвини Байдън, Макрон – в артистичност, защото се имунизирали публично. Хората имат нужда да видят лидерите си. Толкова ли е по-артистичен Байдън от нашия президент? На тази енергийна маса щях да питам сегашния премиер и министъра на енергетиката защо май месец, когато токът бе 104 лв. и се знаеше какво ще стане, да допуснат да е на 700 лв. Въглищата са ни български; ядреното гориво в АЕЦ е сменено. С кое се повиши цената. Язовирите ни са пълни. Водата ни е без пари. Кое донесе вдигането на тока 4 пъти? Газта я намалихме с 50%, но се е вдигнала сега", коментира подробно лидерът на ГЕРБ.

"Да кажем че има и такива причини. Но никой не ме е питал мен как държим цените. Пожарните им мерки ги видяхме – от вторник за четвъртък въвеждат зелен сертификат. Не е ли смешно да се возим заедно в транспорта а после не можем да влизаме. Да има портиер на всеки водх – така излиза. Какви са тези хора които ще проверяват и имат ли право", възмути са Бойко Борисов.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени