Хунтата на Радев "изкачи" България на първо място по смъртност от коронавирус в Европа

Данните за смъртността определят второ място на Кипър

Тест за коронавирус
Тест за коронавирус Източник: Unicef

България е на първо място по смъртност с COVID-19,  сочат  данните на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията. Те са към 2 септември, а смъртността се измерва като брой починали заразени с коронавирус на 1 млн. души за две седмици.

 

Според статистиката за периода от 14 дни в България са починали 18 731 души с COVID-19, което съответства на 55.67 души на 1 млн. население. Данните за смъртността определят второ място на Кипър с 499 починали с коронавирус, което представляват 48.42 души на 1 млн. население. Трета по смъртност е Гърция с 13 636 починали, съответстващи на 38.53 души на 1 млн. население.

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени