Хунтата на Радев сее смърт - почина жената с COVID-19, върната от шест болници в София

Малко след като жената е настанена в лечебното заведение, тя губи живота си

Почина 70-годишната жена, заразена с COVID-19, на която 6 лечебни заведения в София отказаха прием. Тъжната вест е съобщила за NOVA внучката на жената.

 

Екипът на медията със скрита камера удостовери отказът. Първо медиците я откараха в "Пирогов", след това маршрутът на линейката мина през ВМА, Александровска болница, Инфекциозна болница, "Токуда" и "Софиямед". Пациентката не бе приета никъде. Следващата спирка беше "Света Анна". Там пациентката бе свалена и хоспитализирана. Това отне близо 3 часа на спешните медици.

 

Малко след като жената е настанена в лечебното заведение, тя губи живота си. В смъртния й акт пише, че е починала от COVID-19. Жената е имала диабет, а преди година е получила и тромб. От болницата отказват коментар по случая. А внучката твърди, че научила за тъжната новина от съседи.

 

"Разбрах от близки, тъй като явно никой не е записал моя телефон. Те открили работещи в болницата, които да им съобщят. Опитах да се свържа с някого в болницата, тъй като има телефони за информация за пациенти. От петък до неделя никой не ми вдигаше", разказа тя.

 

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени