Илко Семерджиев: Фарма-мафията ще придобие най-висока позиция в здравната система

Проф. Асена Сербезова беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев, припомня Семерджиев

Илко Семерджиев
Илко Семерджиев Източник: Facebook

Фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система. Това написа в профила си във фейсбук стоматологът, политик и министър на здравеопазването в периода 1999 – 2001 г. Илко Семерджиев по повод мълвата, че Асена Сербезова може да стане министър на здравеопазването.

 

"Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващи е сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.
Скоро ще разберем истината!", пише още той.

Ето и пълния текст на коментара му:

В проекто-състава на новото правителство от квотата на ПППП (които заявиха почтеността и антикорупцията за водещи свои приоритети) за МЗ е определена кандидатурата на магистър фармацевт Асена Сербезова (бивша Асена Стоименова) за поста министър на здравеопазването.

Моят коментар е само един: фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система.

Който се интересува от темата може да прочете повече в текста на собствената ми защита пред съда по обвинение повдигнато след набеждаването ми от Асена Стоименова пред бившия главен прокурор Сотир Цацаров през 2017 г.

Бях оправдан на три инстанции, а вече на две инстанции осъдих държавата и сега очаквам обезщетения, които данъкоплатците ще платят за неправомерните действия на Асена и Цацаров. Тези пари обаче са нищо пред милиардите, които фарма-мафията присвоява от всички нас благодарение на инсталирани хора във властта и институциите - в случая с Асена най-напред в ИАЛ, а сега предстои и в МЗ.

Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващие сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.
Скоро ще разберем истината!

 

Още от "Здравеопазване"

Сръбският президент се оплака от Австралия за Джокович, посочва слабо ваксинирана България - в Сърбия 60%

Джокович е бил подведен, че ще му бъде предоставено медицинско освобождаване да играе в турнира неваксиниран, защото дал положителна проба за вируса през декември 2021 г., смята още Александър Вучич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени