Илко Семерджиев: Фарма-мафията ще придобие най-висока позиция в здравната система

Проф. Асена Сербезова беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев, припомня Семерджиев

Илко Семерджиев
Илко Семерджиев

Фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система. Това написа в профила си във фейсбук стоматологът, политик и министър на здравеопазването в периода 1999 – 2001 г. Илко Семерджиев по повод мълвата, че Асена Сербезова може да стане министър на здравеопазването.

 

"Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващи е сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.
Скоро ще разберем истината!", пише още той.

Ето и пълния текст на коментара му:

В проекто-състава на новото правителство от квотата на ПППП (които заявиха почтеността и антикорупцията за водещи свои приоритети) за МЗ е определена кандидатурата на магистър фармацевт Асена Сербезова (бивша Асена Стоименова) за поста министър на здравеопазването.

Моят коментар е само един: фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система.

Който се интересува от темата може да прочете повече в текста на собствената ми защита пред съда по обвинение повдигнато след набеждаването ми от Асена Стоименова пред бившия главен прокурор Сотир Цацаров през 2017 г.

Бях оправдан на три инстанции, а вече на две инстанции осъдих държавата и сега очаквам обезщетения, които данъкоплатците ще платят за неправомерните действия на Асена и Цацаров. Тези пари обаче са нищо пред милиардите, които фарма-мафията присвоява от всички нас благодарение на инсталирани хора във властта и институциите - в случая с Асена най-напред в ИАЛ, а сега предстои и в МЗ.

Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващие сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.
Скоро ще разберем истината!

 

Още от "Здравеопазване"

Здравната комисия поиска от Хинков да отмени протокола за освобождаването на директора на "Пирогов"

В момента комисията смята, че докладът, който ѝ е представен, съдържа противоречиви данни и затова искат проверката на "Пирогов" да бъде извършена от външен одит

Прочетете повече прочетете повече

Асен Василев към министър Хинков: Стига циркове, подай си оставката

Той сравни опита за смяна на директора на "Пирогов" с гласуването на бюджета за 2024 г., като припомни своя заявка, че ще подаде оставка, ако не се приеме неговата концепция за финансите на държавата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени