Илко Семерджиев: Сербезова прави сделки в дните преди да сдаде министерството - това се нарича политическа корупция

Роди се нова евроатлантическа група, която гласува синхронно и това е положително явление" посочи Семерджиев

Илко Семерджиев
Илко Семерджиев

Като необяснимо определи уволнението на директора на "Пирогов" бившият министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Пред NOVA NEWS той посочи, че в системата се чува, че и други директори на болници са подготвени за уволнение.

 

"Това означава, че министърът на здравеопазването в дните преди да сдаде поста прави сделки. Това ялвение се нарича политическа корупция," категоричен бе той.

 

Според него действията на министър Сербезова за назначаването на прокурист в "Пирогов", по думите му, "под диктата на министъра без министърът да слага своя подпис никъде, е доста спорна".

 

Семерджиев посочи, че според него тези действия ще бъдат разследвани, защото са "необичайни практики." Бившият здравен министър изрази убеденост, че следващ кабинет ще направи ревизия на кабинета "Петков".

 

Илко Семерджиев коментира и горещата тема за РСМ и днешното решение в НС да даде мандат на правителството за одобрение на френското предложение. По думите му гласуването днес е показало как се самоорганизират партиите по линия на ценностите.

 

"Действително се роди нова евроатлантическа група, която гласува синхронно и това е положително явление," посочи Семерджиев. По думите му ние, които сме на кръстопът между Европа и Азия, трябва да разберем, че сме в ЕС и НАТО, и е редно да се държим като такива.

 

Според него гласуването показва и друго: "дали ще отрежем опашката на котката наведнъж, както искахме да го направим с ветото, или ще го правим на порции в продължение на 10 години. И след днешното решение очевидно ще го правим на порции".

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени