Инфекциозна болница разобличи Мангъров: Нямаме нито един починал ваксиниран пациент

В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние, обяснява проф. Червенякова, д-р на лечебното заведение

Доц Атанас Мангъров
Доц Атанас Мангъров Източник: Скрийншот You Tube

"В Инфекциозна болница няма нито един починал ваксиниран пациент", съобщиха от лечебното заведение, цитирани от bTV по повод твърдения на доц. Атанас Мангъров, че такива пациенти е имало.

 

"От началото на ваксинацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали", уточнява проф. Татяна Червенякова, директор на лечебното заведение в София. Тя допълва, че няма и нито един ваксиниран пациент, който да е приет за лечение в болницата, както заяви доц. Мангъров преди дни. Единственият ваксиниран, който е попаднал в COVID отделението е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние.

 

"В петък, 10 септември, в отделението за коронавирус е имало 37 пациенти, четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и средно тежко състояние. В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние", обяснява проф. Червенякова. От своя страна доц. Атанас Мангъров съобщи, че в отделението за коронавирус в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу COVID-19, както и починали такива.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени