Избраха проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК

"Възраждане" налетяха на бой на ПП-ДБ

Проф. Момчил Мавров
Проф. Момчил Мавров Източник: УМБАЛ "Св. Георги"

Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той е номинация на ПГ на ГЕРБ-СДС. "За" гласуваха 103 народни представители, "против" бяха 83, нямаше "въздържал се" Мандатът на подуправителя е до 30 ноември 2028 г.

 

Кандидатурата на Мавров предизвика скандали и нападки меджу депутатите. След гласуването и избрането му на поста подуправител на НЗОК се стигна и до физическа разправа между народните представители. От "Възраждане" налетяха на бой на колегите си от "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени