КНСБ се включва в протеста на медиците: Долу ръцете от "Пирогов"!

Не приемаме констатациите за установени нарушения при лечение на пациенти с COVID-19, преди да са изяснени напълно обстоятелствата и фактите

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Федерацията на синдикатите от здравеопазването изразяват категорично несъгласие с уронването на доброто име на единствената болница за спешна медицинска помощ в България УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" и предприетите кадрови промени в нея". Това се заявява в синдикална позиция "Долу ръцете от "Пирогов!", разпространена от пресцентъра на КНСБ.

 

"Не приемаме констатациите за установени нарушения при лечение на пациенти с COVID-19, преди да са изяснени напълно обстоятелствата и фактите. Притеснени сме от факта, че се посяга към най-голямата болница и водеща в областта на спешната и бедствената медицина, която изнесе голяма част от пандемията на раменете си. Това е болницата, в която денонощно работеха нашите медицински специалисти, в която медицинските сестри бяха с памперси заради липса на време за почивка и на отдих в домовете си", се посочва в позицията.

 

"Това е един добър колектив с добри екипи, в който всички служители са работили, получавайки работните си заплати и възнаграждения, без съкращения или неплатени отпуски". В болница УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" е сключен един от най-добрите Колективни трудови договори между синдикатите и ръководството на болницата в страната. И това се дължи на КНСБ и Федерация на синдикатите в здравеопазването - КНСБ заявяват, че здравеопазването има нужда от реформи, но не и по този грозен и неефективен начин да се дискредитира една от най уважаваните болници и нейният изпълнителен директор. "Присъединяваме се и активно ще участваме в протестните действия на колектива на болницата", се посочва в позицията. 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени