Лекари от "Александровска" обмислят гладна стачка

Работещи там твърдят, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника й проф. Темелков

УМБАЛ "Александровска"
УМБАЛ "Александровска" Източник: УМБАЛ "Александровска"

Лекари от клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Александровска болница обмислят да обявят гладна стачка, съобщи NOVA.  Работещи там твърдят, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника й проф. Темелков. Те са категорични в решението си, ако отношението към тях не се промени.
 
"Нашата работа е свързана с лечението на най-тежките пациенти в болницата – тези в интензивно отделение и тези, които са влошени в максимална степен от COVID инфекцията. Работата ни е изключително интензивна, сложна и изисква от персонала да е максимално подготвен и в добра кондиция, за да може да бъде адекватен и полезен за пациентите.

 

Нашият ръководител отдавна провежда едно авторитарно ръководство – разделя колегите по различни дискриминационни принципи, унижава част от колегите, обиждайки ги публично пред колектива. Обиди, заплахи, изказани неистини, които, за жалост, не остават в рамките на болницата ", казва доц. Дочка Цонева, която работи в клиниката над 14 години.
 
Според председателят на синдикат "Защита" д-р Симеонов е недопустимо в тази битка с пандемията да се затъпява острието на копието с лични проблеми и с проблеми, настанали на работното място.
 
От ръководството на болницата са коментирали казуса в писмено становище, в което те твърдят, че спорът не е нито от трудово-правен, нито от административен характер, а ставало въпрос за личностни отношения между началника и част от неговите служители, които засягали начина на работа, разпределението на задачите и йерархията в клиниката. 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени