Лекарите от болница "Лозенец" скочиха срещу Кацаров: Ужасени сме от него!

Това, което той прави с нашия факултет, персонал, с нашите бъдещи медици, е просто безумие, възмутени са те

Протест на лекари
Протест на лекари Източник: БНТ
Лекарите от болница "Лозенец" се обявиха против сливането им с бъдещата Национална педиатрична болница, която трябва да се построи в двора на лечебното заведение. Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров обясни, че докато сградата стане готова, ще се реорганизира дейността на правителствена болница, за да поеме пациентите от детската болница. Той заяви, че болница "Лозенец" ще запази многопрофилния си характер, както и университетския си характер след сливането. Доцент Дорина Асенова, която е декан на Медицинския факултет към СУ, се възмути от действията на Стойчо Кацаров. 
 
"Изключително сме разтревожени и ужасени от пресконференцията на господин Кацаров. Не мога да го нарека доктор. Това, което той прави с нашия факултет, персонал, с нашите бъдещи медици, е просто безумие. Това, което той прави е плод на някакви негови икономически зависимости. Нашата кауза е тази болница да продължи да съществува, като многопрофилна болница. При нас учат над 1000 студенти. Освен, че те се учат, те помагат в COVID отделенията", коментира Асенова, предаде bTV.
 
Лекарите се оплакаха от огромен стрес, който преживяват. Медиците изтъкват, че сме единствената европейска страна без такава болница. Според тях трябва да се мобилизира държавния си ресурс в сферата на здравеопазването, за да се направи истинска детска болница, а не да се унищожава университетската болница. Студенти и пациентски организации също подкрепиха протеста.

Още от "Здравеопазване"

Сръбският президент се оплака от Австралия за Джокович, посочва слабо ваксинирана България - в Сърбия 60%

Джокович е бил подведен, че ще му бъде предоставено медицинско освобождаване да играе в турнира неваксиниран, защото дал положителна проба за вируса през декември 2021 г., смята още Александър Вучич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени