Лекарката, отзовала се на сигнала за катастрофата край Враца, се оказа пияна

При трагичния инцидент загина 3-годишно дете, а майка му е с тежки травми и е настанена във врачанската болница

Бърза помощ, линейка, спешна помощ
Бърза помощ, линейка, спешна помощ Източник: Zonanews

робата за алкохол на лекарката, която е пристигнала с първата линейка на снощната катастрофа край Враца, е положителна. Това потвърдиха от пресцентъра на МВР-Враца, цитирани от Агенция "Фокус". От там уточниха, че с резултатите е запознато ръководството на Спешния център в града. При трагичния инцидент загина 3-годишно дете, а майка му е с тежки травми и е настанена във врачанската болница.

 

Съмнения, че лекарката е била пияна отправиха близките на загиналото дете. Според тях линейката се е забавила, а лекарката в нея е била пияна. По тяхно настояване е била тествана за алкохол, а резултатът се оказва положителен. От Областната дирекция на МВР - Враца излязоха с официална информация за тежкия инцидент. Те посочват, че лек автомобил е самокатастрофирал снощи около 18:55 ч., на пътя Враца - Криводол.

 

Автомобилът е бил управляван от 20-годишен жител на село Нефела. При инцидента е загинало тригодишно дете. Ранени са други двама пътници от автомобила, които са транспортирани в болницата във Враца. Водачът е тестван за употреба на алкохол и за употреба на наркотични вещества, пробите са отрицателни. По случая е образувано е досъдебно производство, предаде БТА.

 

Предполага се, че мъжът е карал с превишена скорост. Той е пострадал при опит с глава да разбие стъкло на входа на Спешния център след новината за смъртта на детето му. Семейството има претенции към лекарския екип, отзовал се на сигнала.

 

"По данни на екипа детето е било починало още на място. Близките знаят къде е детето. Повиках бащата и дядото, и лично на тях им съобщих за смъртта на детето... По регламент, когато има смъртен случай в линейка, трябва да стои два часа в линейката и след това да се свали в Съдебна медицина", обясни д-р Теодора Генова.

 

"Защо не ни кажат къде е детето. Ние знаем, че е починало - но къде е? Нито сме го видели, нито са ни питали как се казва - нищо", посочиха близките. Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е било възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството, съобщи БНТ.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени