Личните лекари в София: Болни от COVID умират в линейките, искаме пълен локдаун

В "Пирогов" в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране

Д-р Георги Миндов
Д-р Георги Миндов Източник: БНТ

Ситуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме. Това заяви д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари по БНТ.

 

Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун. "Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре", категоричен е д-р Миндов.

 

Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена. Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет. Според д-р Миндов, трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спря всякакъв социален живот, всичко. В "Пирогов" в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте COVID болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично, допълни медикът. Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период. Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви, смята д-р Миндов.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени