Личните лекари все още нямат достъп до електронните здравни досиета на пациентите си

Това каза председателят на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов пред БНТ

Лекари
Лекари Източник: ВМА
Личните лекари все още нямат достъп до централизираната система, чрез която да видят електронното здравно досие на пациентите си. Това каза председателят на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов пред БНТ.
 
От началото на месеца всеки може да получи достъп до електронното си здравно досие без електронен подпис.
По думите на Брънзалов е имало политическо обещание личните лекари да получат достъп, за да се знае какво се случва с пациентите им, но нещата за пореден път се бавели.
 
"До този момент общопрактикуващите лекари имаха достъп само за тези пациенти, които са в тяхната листа, и документите, които те са издавали, и то не всички. Имам предвид - талони за консултация, изследвания за хоспитализация, дали е хоспитализиран", уточни Брънзалов.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева: Подсигурен е военен въздушен транспорт за времето, в което медицинският хеликоптер ще бъде в сервиз

Поводът е предстоящите задължителни мероприятия за техническо обслужване на медицинския хеликоптер след изпълнението на 200 летателни часа

Прочетете повече прочетете повече

Само за ден 500 българи влязоха в здравните си досиета чрез еЗдраве

Министерството на здравеопазването, съвместно с Министерството на електронното управление, организира и изнесени пунктове, където могат да сдвоят електронните си здравни досиета със своите мобилни телефони чрез приложението еЗдраве

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени