Математикът Томов: Хората трябва да бъдат притискани да се ваксинират

Според Ричард Алибегов причината за бързото разпространение на коронавируса не са ресторантите

Лъчезар Томов
Лъчезар Томов Източник: NOVA
В историята на България има четири години, в които са починали над 120 000  души. Това се случва през гладната 1997 година, в годината с холера, годината с испански грип, както и 2020 г. А тази се очаква статистиката да е още по-мрачна. Това заяви в предаването "Събуди се" по NOVA математикът Лъчезар Томов.
 
Според Ричард Алибегов обаче причината за бързото разпространение на коронавируса не са ресторантите.
 
"Като се затворят други отрасли от икономиката или училища, тогава се усеща спад. Отварят ни, затварят ни. Започна противопоставяне в обществото, каквото никога не е било. Когато се правят здравни мерки, трябва да се правят здравни мерки", заяви Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.  
 
Според Томов идеята трябва да е да се вземат така мерки, че всички да могат да работят. "Имаме съпротива от самите хора. Съпротива от родители, за да работят нормално училищата. Хората, които имат заведения, имат проблем с персонала си", коментира Томов.
 
Ричард Алибегов смята, че зеленият сертификат трябва да влезе в сила, когато има по-голям процент ваксинирани. От бранша настояват и тестовете за антитела да бъдат признати.
 
"Хората трябва да бъдат притискани да се ваксинират", коментира математикът Лъчезар Томов.

 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени