Медиците пак излизат на национален протест утре

След като правителството нагло излъга за увеличение на основните заплати в Здравеопазването – излъгаха и за изплащане допълнителни средства за Ковид за м. март, заявяват от синдикат "Защита"

Протест на медиците
Протест на медиците

Задава се поредният протест срещу пълното безхаберие на чиновниците от кабинета "Петков". Работещите в системата на здравеопазването са готови отново да изразят недоволството си заради обещаните, но неизплатени добавки заради ковид пандемията.

 

Ето какво заявяват синдикалистите от "Защита": В НС "Защита" постъпват множество сигнали от работещи в различни лечебни заведения в страната, според които не са им изплатени полагащите допълнителни възнаграждения за работа в неблагоприятни условия заради  КОВИД 19 за м. март (период в обявена извънредна обстановка).

 

След като нагло излъгаха за увеличение на основните заплати в Здравеопазването – излъгаха и за изплащане допълнителни средства за Ковид за м. март!!!

 

Ние от Синдикат "Защита" настояваме за незабавно изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в неблагоприятни условия заради  КОВИД 19 за м. март (период в обявена извънредна обстановка).

 

НС "Защита" утре (12 май 2022г.) от 13:30 провежда национален протест!

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени