Министър Ангелов: Над 70% от пробите са положителни за британския вариант на COVID-19 (ВИДЕО)

В Кюстендил се извършва ваксинация с 4 екипа от София. Имаме готовност на всяко от двете места да бъдат ваксинирани по 300 човека

Министър Костадин Ангелов в Кюстендил
Министър Костадин Ангелов в Кюстендил Източник: bTV

В Кюстендил се извършва ваксинация с 4 екипа от София. Имаме готовност на всяко от двете места да бъдат ваксинирани по 300 човека. Ситуацията в страната е сериозна, на няколко места има сериозен натиск върху лечебните заведения. Предприети са всички организационни действия. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг в Кюстендил.

 

"Нека не си мислят хората, че пандемията е отминала, появяват се нови и нови варианти. В България над 70% от пробите са положителни за новия британски вариант. Имаме притеснения за всички България, които се връщат от Африка. Ще предприемем всичко, което е необходимо, включително и карантина на завръщащите се", каза още той.

 

"Изборите ще преминат на датата определена от президента", каза още министър Ангелов. Относно преминаването към обучение в електронна среда проф. Ангелов поясни, че в страната ситуацията е различна. "Там, където това се налага, то ще бъде приложено, включително за малките класове и за детките градини", добави той.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени