Министър Хинков: Болница "Пирогов" е в лошо финансово състояние

В отговор на въпрос дали би освободил директора на "Пирогов" заради констатациите в доклада министър Хинков каза "изглежда не"

УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"
УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" Източник: Zonanews

Одит, извършен в болница "Пирогов" в периода юни 2022 - юли 2023 г., показва финансови нарушения в лечебното заведение, каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков преди заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване. Болницата е в лошо финансово състояние, допълни той и посочи, че очаква и прокурорски проверки. Това съобщи БНТ.

 

Докладът е представен на премиера акад. Николай Денков и на проф. Костадин Ангелов, председател на комисията. Предстои разговор с директора на болницата заради този одит, каза още проф. Хинков.

 

В отговор на въпрос дали би освободил директора на "Пирогов" заради констатациите в доклада министър Хинков каза "изглежда не".

Още от "Здравеопазване"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени