Министър Кондева ще открие годишната среща на областните болници

Събитието ще се състои днес, на 13 юни, в курортния комплекс Албена

Министър Галя Кондева
Министър Галя Кондева Източник: Пресцентър на МЗ

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще открие годишната среща на Националното сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение (НСОМБАЛ). Събитието ще се състои днес, на 13 юни, в курортния комплекс Албена.

 

Темата на предстоящата дискусия е "Мястото на областните болници в системата на здравеопазването". По време на срещата министър Кондева ще обсъди с председателя на сдружението д-р Васислав Петров и с ръководствата на 24-те лечебни заведения проблемите и предизвикателствата, пред които те са изправени, както и възможните решения.

 

На следващия ден здравният министър ще посети МБАЛ Добрич, където вече функционира новия графично-скопичен рентгенов апарат, закупен със средства на Министерството на здравеопазването.

Още от "Здравеопазване"

Популярната инфлуенсърка Йоана Йокко ще бъде водеща на детската конференция "Аз и сколиозата" на столичното Ларго тази с

В конференцията ще участват български здравни специалисти с утвърдени постижения в лечението и контрола на гръбначните деформации чрез кинезитерапия,  корсетолечение и хирургия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени