Министерството на здравеопазването обявява конкурс за детска рисунка на тема ваксини

Председател на журито е художникът Неда Малчева

Министерство на здравеопазването
Министерство на здравеопазването Източник: Zonanews

Министерството на здравеопазването, с подкрепата на УНИЦЕФ България, на 1 април, но съвсем не на шега, стартираха информационна кампания за ползата от ваксините.

 

В рамките на кампанията бе обявен и конкурс за детска рисунка на тема ваксини. Председател на журито е художникът Неда Малчева.

 

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в три възрастови категории от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас. Творбите могат да бъдат изпращани в срок до 15 май на имейл адрес: presscenter@mh.government.bg или чрез Български пощи на адрес пл. Света Неделя 5 до Пресцентър на Министерство на здравеопазването.

 

Победителите в трите възрастови групи ще бъдат класирани на I-во, II-ро и III-то място, като за тях са предвидени и награди. Те ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни на Фейсбук страниците на Министерство на здравеопазването и Плюс мен.

 

Целта на инициативата, която преминава под шапката на Специализирания сайт на МЗ за имунизациите в България "Плюс мен", е да покаже колко важно е да бъдем ваксинирани, за да защитим себе си и околните от редица заболявания.

 

Всяка година, в последната седмица на месец април, Световната здравна организация отбелязва Световната имунизационна седмица. Тази година, между 21 и 27 април, Европейският регион на СЗО за пореден път отбелязва Европейската имунизационна седмица, която ще премине под мотото "Да защитим поколенията!".

Още от "Здравеопазване"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени