Москов към Кацаров: С този удар към гръбнака на българското здравеопазване си обречен да пълзиш, пич!

Бившият здравен министър обяви още, че вчера министерството е спряло парите за нов скенер на болница "Св. Анна"

Петър Москов
Петър Москов Източник: ДСБ
Бившият здравен министър Петър Москов определи проверките, назначени от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, като атака срещу българското здравеопазване. "Действително има злоупотреби с клинични пътеки, но това по никакъв начин не оправдава действията на Министерството на здравеопазването, защото атаката, проверките, тормозът е срещу големите държавни и университетски болници, които изнесоха кризата с коронавируса. Тези болници, които се проверяват в момента, изнесоха всичко, защото от общо 340 болници в страната, 50 понесоха този удар и го направиха с чест. Да удряш и биеш единствения си работен кон е не просто недалновидно, това е глупаво", каза Москов в "Тази сутрин" по bTV. 
 
"С този удар към гръбнака на българското здравеопазване си обречен да пълзиш, пич", възмути са Москов. Той обяви още, че вчера МЗ е спряло парите за нов скенер на болница "Св. Анна", иронизирайки, че вероятно това е част от плана за подготовката за нова четвърта вълна на коронавируса. 
 
"От една година ние се борим за нов скенер, старият е на 15 години. Тези пари първо бяха спрени преди два месеца, а вчера си ги взеха. Вероятно това е част от плана за подготовка на болниците за новия удар", заяви Петър Москов. Бившият здравен министър се обърна и към д-р Стойчо Кацаров, казвайки, че ако той не е атакувал в съда пръстовия идентификатор, предложен по време на неговото управление като начин за регистрация при постъпване в лечебно заведение, сега Кацаров не би се чудил дали в действителност е бил в болница, или не.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени