Нагъл Стойчо Кацаров: За разлика от предишните COVID вълни този път проведохме предварителна подготовка

Ако "зеленият сертификат" не даде резултат, единствената алтернатива остава локдаун

Стойчо Кацаров на среща с европейските посланици
Стойчо Кацаров на среща с европейските посланици Източник: МЗ
За разлика от предишните COVID вълни този път ние проведохме предварителна подготовка. Имаме план, осигурихме предварително достатъчно лекарства, разкриваме поетапно легла за болни с COVID-19, поддържаме непрекъсната връзка с производителите на кислород. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров на среща с посланиците на Европейския съюз у нас.
 
И нито дума за починалите само вчера 124 българи - половината от тях без никакви съпътстващи заболявания. Нито дума, че от началото на четвъртата вълна, хунтата е толкова "подготвена", че уби близо 6 000 българи. По план! 
 
"Нарастването на броя на заразените лица в последните седмици затруднява здравната ни система, която вече е близо до максималния си капацитет, особено по отношение на интензивните легла. Предприети са необходимите действия за осигуряване на допълнителни интензивни легла и тяхното оборудване. Проблем е осигуряването на медицински персонал и това е основният показател, който здравните власти следят, тъй като е важно да се осигури лечение на всички болни", изговори обичайните опорки Кацаров. 
 
Ако въведените мерки със "зелен сертификат" не дадат резултат, единствената алтернатива остава въвеждането на локдаун, заяви активистът на ДСБ, временно подвизаващ се като служебен здравен министър. "Стремим се всячески да го избегнем, да приложим максимално строго противоепидемичните мерки. Надявам се те да дадат резултат и да избегнем пълно затваряне на страната, за да можем да проведем изборите, макар и в условия на пандемия", допълни още той.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени