Новият шеф на комитета за борба с коронавируса – баща на бесепарката от Пловдив с фалшива диплома за висше

Доц. Георги Йорданов е магистър по дентална медицина и здравен мениджмънт

Десислава Йорданова
Десислава Йорданова Източник: БСП

Министърът проф. Асена "Фарма" Сербезова сформира пандемичен комитет със задача да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Той ще бъде ръководен от пловдивчанина доц. Георги Йорданов, назначен за зам.-министър на здравеопазването. Ръководителят на комитета е доктор, магистър по дентална медицина и здравен мениджмънт. Бивш депутат от БСП и именно от квотата на социалистите той зае поста на заместник-здравен министър.

 

Името на Йорданов нашумя преди 2 години и то покрай това на дъщеря му - Десислава Йорданова, която се забърка в грандиозен скандал. БНР припомня за журналистическите публикации на NOVA и информационния сайт "Glas.bg", които бяха на тема "Как се взема степен "магистър" без "бакалавър"?".

 

От тях стана ясно, че Йорданова, която бе шеф на партийната организация в район "Западен" в Пловдив, се е опитала да си извади диплома за "бакалавър" от филиала на ПУ "Паисий Хилендарски" в Кърджали, който тя никога не е завършвала. Тя беше и общински съветник в Общинския съвет в Пловдив. Случаят стигна и до прокуратурата, а впоследствие се оказа, че Йорданова няма завършена дори бакалавърска степен. 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени