Няма устройствени проблеми с терена, определен за национална детска болница

МРРБ прави това уточнение във връзка с медийни публикации и заради високия обществен интерес към темата

Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)
Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Източник: Zonanews

Няма устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална детска болница в кв. "Горна баня" в София. Министерството на регионалното развитие и благоустройството прави това уточнение във връзка с медийни публикации и заради високия обществен интерес към темата, която е приоритет в работата на служебното правителство.

 

Припомняме, че с Решение № 868 на Министерския съвет от 2 ноември 2022 г. за обект с национално значение е определен обект "Изграждане на "Национална многопрофилна болница за активно лечение на деца" в УПИ I – "за болничен комплекс", кв. 117, кв. "Горна баня", район "Овча купел" – Столична община, гр. София.

 

Със Заповед № РД-02-15-66 от 22.05.2023 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството е одобрен проект за подробен устройствен план (ПУП), с който се прави изменение в плана за регулация, за да се построи лечебното заведение.

 

През месец март 2024 г. в МРРБ е постъпило предложение на министъра на здравеопазването за осъществяване на отчуждителна процедура за съседен имот, намиращ се в район "Овча купел", кв. "Горна баня", бул. "Никола Петков" № 56, с идентификатор 68134.4332.1567 по кадастралната карта и кадастралните регистри на града, с площ от 12 770 кв. м, с изградена в него сграда.

 

Той граничи с имота, отреден за национална многопрофилна болница за активно лечение на деца. Поискан е за инфраструктура, обслужваща нуждите на болницата и още няма приключило процедиране.

Още от "Здравеопазване"

Вълна от фалшиви имейли от името на НЗОК

Институцията предупреждава, че не изпраща по електронна поща на граждани или договорни партньори файлове, касаещи техния здравноосигурителен статус, информация за дължими суми и друга персонална информация

Прочетете повече прочетете повече

България приема пострадали от удара на болницата в Киев деца за рехабилитация

Ние вече организираме посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, да гостуват в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, заяви министър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Доц. д-р Ася Консулова: Нито едно здравно заведение в България не разполага с ресурса да покрие изискванията за ефективн

По данни на Глобалната ракова обсерватория България регистрира 33 812 нови случая на онкологични заболявания и близо 19 хиляди смъртни случая за 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени