Осъдиха болница "Шейново" да плати още 70 000 лева обезщетение по казуса с разменените бебета

През март родителите на другото бебе получиха 100 000 лева обезщетение

Болница "Шейново"
Болница "Шейново" Източник: БТА

Софийският градски съд излезе с решение по случая с разменените бебета в болница "Шейново", като осъди медицинското заведение да изплати 70 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на майката на едно от децата.

 

Това решение е част от продължаващия скандал, разкрит в края на 2022 година, когато се разбра, че по грешка две новородени бяха разменени.

 

Случаят придоби широка обществена известност, след като през януари 2023 година бебетата бяха върнати на биологичните им родители.

 

Последвалите съдебни дела имаха за цел да определят обезщетенията за засегнатите семейства. През март 2024 година съдът присъди общо 100 000 лева на родителите на другото разменено бебе, като призна значителните емоционални и психологически щети, които са понесли.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева: Подсигурен е военен въздушен транспорт за времето, в което медицинският хеликоптер ще бъде в сервиз

Поводът е предстоящите задължителни мероприятия за техническо обслужване на медицинския хеликоптер след изпълнението на 200 летателни часа

Прочетете повече прочетете повече

Само за ден 500 българи влязоха в здравните си досиета чрез еЗдраве

Министерството на здравеопазването, съвместно с Министерството на електронното управление, организира и изнесени пунктове, където могат да сдвоят електронните си здравни досиета със своите мобилни телефони чрез приложението еЗдраве

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени