От "Пирогов" поискаха оставката на Стойчо Кацаров

Категорични сме, че ще продължим с протестите, докато не се възстанови нормалният тон и проф. Асен Балтов не бъде върнат, добавят служителите

Стойчо Кацаров
Стойчо Кацаров Източник: МЗ

Служителите на "Пирогов" поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. Служителите на  УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" настояват да се прекрати с лъжите и "ужасяващия" тормоз, а служебният здравен министър Стойчо Кацаров да подаде оставка, става ясно в тяхно писмо до президента Румен Радев.

 

"Най-голямата спешна болница в страната снема доверието си и от управителя на НЗОК Петко Салчев и иска той да понесе своята отговорност за това, че си позволи да внушава на обществото, че извършваме злоупотреби, че "без да се работи, без да отчита дейност, въпросното лечебно заведение е получило пари", казват от лечебното заведение.

 

"Категорични сме, че ще продължим с протестите, докато не се възстанови нормалният тон и проф. Асен Балтов не бъде върнат на поста изпълнителен директор", добавят те.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени