Петък, 13-ти, се оказа фатален за шефа на НЗОК Петко Салчев - смениха го

"За" това решение бяха депутатите от ГЕРБ, ПП, ДПС, БСП и БВ, а "Възраждане" и двама от "Демократична България" се въздържаха

Петко Салчев, НЗОК
Петко Салчев, НЗОК Източник: Zonanews

Проф. Петков Салчев вече не е управител на Националната здравноосигурителна каса. Това реши Народното събрание, което гласува предсрочното прекратяване на мандата на шефа на НЗОК като извънредна точка в петък.

 

"За" това решение бяха депутатите от ГЕРБ, ПП, ДПС, БСП и БВ, а "Възраждане" и двама от "Демократична България" се въздържаха. Други 10 от ДБ подкрепиха освобождаването на Салчев.

 

Мотивът за освобождаването му от поста е, че според народните представители управителят на касата системно не изпълнява задълженията си и диалогът с БЛС е нарушен. Именно проблемът между професора и лекарската организация води до решението за смяната му и почти пълното единодушие в парламента.

 

Проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ подчерта, че решението не е продиктувано от липса на професинализъм или експертиза, но липсва диалог между НЗОК и БЛС, което неприемливо.

 

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени